Fazolová polévka s ovocem
Fazolová polévka s ovocem
PRO 4 OSOBY
Příprava: 30 minut
* 2 balení konzervovaných červených fazolí v rajčatové omáčce
* 250 ml vody
* 1 cibule *2 stroužky česneku
* 2 lžíce oleje
* 1 lžíce rajčatového protlaku
* 2 lžíce rozinek, propláchnutých
* sůl
* 1-2 lžičky citronové šťávy
* 10-20 g hořké čokolády, nemusí být
* 1 mango nebo půlka ananasu apod. k podávání
* 4 lžíce kysané smetany
1. V hrnci rozpálíme olej, vsypeme cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Přidáme rajčatový protlak a osmahneme. Obsah hrnce zalijeme fazolemi i s omáčkou, přilijeme vodu, osolíme, uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut.
Nakonec v polévce rozpustíme kousek čokolády a dochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme ozdobené kysanou nebo sladkou smetanou a kousky nakrájeného ananasu.