Thajská kuřecí s houbami
Thajská kuřecí s houbami
PRO 4 OSOBY
Příprava: 15 minut
* 800 ml kuřecího vývaru
* 400 ml kokosového mléka
* 2 stonky citronové trávy
* 3cm kousek zázvoru
* 400 g kuřecích prsou
* 200 g žampionů
* 2 rajčata
* 2 lžíce rybí omáčky
*2 lžíce citronové šťávy
* 4 snítky thajské bazalky
1. Vodu nebo vývar uvedeme do varu, přidáme na centimetrová kolečka nakrájenou citronovou trávu, na jemné plátky nakrájený a oloupaný kořen zázvoru. Povaříme 2 minuty, přidáme na plátky nakrájená kuřecí prsíčka, očištěné a pokrájené žampiony a rajčata a zalijeme kokosovým mlékem. Ochutíme rybí omáčkou a chilli pastou a vaříme 10 minut.
2. Nakonec dochutíme citronovou šťávou, případně ještě rybí omáčkou. Podáváme ozdobené snítkou bazalky.