Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pravá česká čína

16. 3. 2010

Pravá "česká čína"

1 sáček varné rýže, 1 sáček mražené zeleniny (mochovská, jarní, čínská a pod.), 1 cibule, půl sáčku slaných buráků, půl Maggi kostky (nebo Masoxu a pod.), dva stroužky česneku, Staročeské koření, Sójová omáčka

Do asi litru osolené vařící vody dáte vařit sáček rýže (doba vaření je uvedená na sáčku). Nadrobno nakrájenou cibuli dáte osmahnout s kapkou oleje na pánev. Zasypete mraženou zeleninou, přidáte buráky, v malém šálku vody rozpuštěnou půlku Maggi kostky, okořeníte polovinou čajové lžičky „Staročeského koření" a necháte dusit, než je hotová rýže. Občas zkontrolujte, zda jste nevydusili všechnu šťávu a směs nepřipalujete! Těsně před dokončením přidejte rozmačkaný česnek - pokud ho někdo z vás nesnáší, klidně ho vynechte. Pak už stačí vše s uvařenou rýží jen smíchat a podle libosti dochutit sójovou omáčkou. Podáváte-li pokrm v miskách s čínskými tyčkami, užijete i legrace, zvlášť napoprvé...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář