Ingredience:
300 g vařených brambor - strouhaných
1 velká cibule, sůl, pepř
paprika (chilli), mletý kmín
1 ČL hořčice
1 - 2 ČL sójové omáčky
1 ČL worcesterské omáčky
1 - 2 PL kečupu
Popis přípravy:
Vše smícháme a mažeme na topinky s česnekem.
Ingredience:
1/2 celeru
menší mrkev
100 g tvrdého sýra
dva stroužky česneku
špetka kari
100 g majonézy
špetka soli
Popis přípravy:
celer jemně nastrouháme a hned vmícháme do majonézy, aby nesnědl, přidáme nastrouhanou mrkev a sýr, osolíme, přidáme koření kari a prolisovaný česnek,
promícháme, necháme proležet a mažeme na chléb nebo topinky, zdobíme plátky vajec nebo zeleniny.
Ingredience:
veka
tavený sýr se šunkou nebo uzeným
česnek, křen
Popis přípravy:
Veku ( může být i chléb ) osmažíme na malém množství oleje(nejlépe na teflonové pánvi), potřeme česnekem, rozetřeme sýr a posypeme strouhaným křenem.
Česneková pomazánka s vařeným vejcem
1 porce
Ingredience:
2 natvrdo vařená vejce
50 g rostlinného másla
100 g smetanového taveného sýra
3-4 stroužky česneku
citrónová šťáva, sůl, pažitka
Popis přípravy:
Sýr rozetřeme s tukem, přidáme jemně nastrouhaná vejce, česnek rozetřený se soli, trochu citrónové šťávy a vše důkladně promícháme. Pomazánku mažeme na chléb nebo teplé topinky a sypeme nadrobno nakrájenou pažitkou.
Česneková červená pomazánka (Slovensko)
1 porce
Ingredience:
7 - 10 trúčikov cesnaku (podľa chuti)
štyri syry Bambino
1 kyslá smotana
paradajkový pretlak
trochu vegety
sójová omáčka
petržlenová vňať alebo bazalka
Popis přípravy:
Do misky vylisujeme cesnak, pridáme syr(pred vybratím z chladničky ohriať aby bol mäkký), celú smotanu, asi 3 - 4 polievkové lyžice pretlaku (pozor kečup v žiadnom prípade nie), pol kávovej lyžičky vegety (ak má niekto rád slanšie môže si prisoliť), 10 kvapiek sójovej omáčky, nasekanú na drobno petržlenovú vňať alebo bazalku. Nátierka sa natiera na topinky ( osmažený čierny chlieb na oleji) v hrúbke do pol centimetra
4 porce
Ingredience:
1 kg cukety
1 kg paprik
1 kg rajčat
3 velké cibule
10 feferonek nebo 4 paličky česneku
1 kg mletého masa nebo 2 konzervy vepřového ve vlastní šťávě
1/2 balíčku Deka
Popis přípravy:
Maso orestujeme na velké pánvi, všechnu zeleninu pomeleme na masovém strojku, přidáme Deko a asi 90 minut dusíme do zhoustnutí. Nakonec směs osolíme, přikořeníme. Plníme do menších skleniček, ihned zavíčkujeme a na 10 min obrátíme dnem vzhůru.
4 porce
Ingredience:
4 krajíce chleba
4 krůtí prsa
pepř, sůl, česnek
kečup, tatarka, chilli koření
Popis přípravy:
Nejprve uděláme z krajíců chleba topinky, které osolíme a počesnekujeme. Nato naklepeme krůtí prsní řízky, které osolíme a popepříme z obou stran. Tyto pak opečeme na rozpáleném oleji. Mezitím si připravíme omáčku - smícháme v poměru 1:1 kečup s
tatarkou, a dle chuti přidáme chilli koření. Hotové maso položíme na topinku a zalijeme připravenou omáčkou. Dle chuti můžeme ozdobit i zeleninou či strouhaným sýrem.
Drábské maso
4 porce
Ingredience:
400g libového vepřového
1 větší cibule
3 hrsti kopřivových listů
3 stroužky česneku
4 lžíce oleje, 2 dcl. piva
půl lžičky mletého zázvoru a sladké papriky
sůl, pepř, curry, chilli, pórek
Popis přípravy:
A teď to roztočíme!
Maso nakrájejte na menší kostky, přidejte na hrubo nakrájenou cibuli, kopřivy,pórek, pokrájený česnek,osolte, okořeňte, zalijte pivem a olejem. Vše lehce promíchejte a pečlivě zabalte do alobalu. Pečte asi hodinu v troubě nebo v horkém popelu na ohništi. Jako přílohu nabídněte topinky nebo brambory.Pivo pak chutná znamenitě!!
Ingredience:
4 středně velké brambory
1 dl oleje
5-6 lžic kečupu, sůl
sladká i pálivá paprika
3 stroužky česneku
1 větší cibule
worchester, pepř
Popis přípravy:
Brambory jemně postrouháme, cibuli na drobno nakrájíme, rozetřeme česnek a vše promícháme dohromady s ostatními přísadami.
Mažeme na topinky.
4 porce
Ingredience:
1 cibule, 100 g vařených fazolí, 1 kostka droždí
3 lžíce namočených ovesných vloček ve vodě
50 g tavený sýr, sůl, koření
Popis přípravy:
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme droždí a opékáme, dokud nezačne houstnout. Přidáme uvařené fazole, ovesné vločky a opékáme asi 2 min. Dochutíme solí, kořením, případně posekanou petrželovou natí. Natíráme na topinky.
Francouzský salát z ředkviček
3 porce
Ingredience:
1ks hlávka listového salátu, 1dkg soli
1ks hořčice plnotučná, 1dl olivového oleje
6 ks topinek, 12 ks ředkviček, 2 stroužky česneku
Popis přípravy:
- do misky si dáme 1lžíci hořčice, trochu oleje a špetku soli, vše rozmícháme vařečkou
- opečeme topinky na oleji nebo v toustovači a nakrájíme na obdélníčky
- opláchneme salát a nakrájíme na menší kousky
- salát dáme do misky s rozmíchanými ingrediencemi a zamícháme
- do misky přidáme topinky a nakonec přidáme jako ozdobu kousky ředkviček nakrájené libovolně
Ingredience:
2kg krátce převařených hub
5-6 feferonek
0,5 kg cibule
0,5kg kapie
0,5l kečupu
0,5l oleje
Popis přípravy:
Houby krátce povaříme. Všechny ingredience semeleme na masovém mlýnku (malá šajba), poté vložíme do hlubšího hrnce a cca 40 minut vaříme na mírném plameni. Směs neustále mícháme, jinak prská do okolí a může se připálit. Poté směsí plníme šroubovací
sklenice (velikost dle pozdější spotřeby) a tyto ještě horké obrátíme dnem vzhůru, přikryjeme utěrkou a necháme velmi zvolna vychladnout . Skladujeme v temnu a chladu. vynikající na topinky, chlebíčky, toasty a jednohubky.
2 porce
Ingredience:
400 g čerstvých hub
200 g papriky, 150 g rajčat
150 g cibule, 1 palička česneku
2 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce hořčice, 1 kostka masoxu
200 g šunky, 2 lžíce sádla
pepř, sůl, chléb
Popis přípravy:
Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájené houby, rajčata, papriky a kostku masoxu. Za častého míchání dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Před dokončením přidáme kečup, hořčici, sojovou omáčku a dochutíme. Topinky
opečené nasucho potřeme česnekem a hořčicí, položíme plátky šunky, pokryjeme a směsí a podáváme
Ingredience:
chléb, hladká mouka
vejce, sůl, pepř
koření podle libosti
Popis přípravy:
Vnitřek chleba rozmočíme ve vodě, vyždímáme. V míse smícháme s vejcem, hladkou moukou a kořením. Mouku přidáváme dokud těsto nepřestane lepit. Pak už jen vytvarujeme placičky a osmažíme do zlatova. Kupodivu nevzniknou topinky, ale pokud to dobře okořeníte velice si pochutnáte.
4 porce
Ingredience:
200g vepř. Kýty, sůl, pepř
cibule, plnotučná hořčice
kečup, 4krajíčky chleba
česnek, sýr na strouhání
Popis přípravy:
kýtu nakrájíme na nudličky, na oleji orestujeme, přidáme nakrájenou cibulku, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, kečup namažeme na topinky, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme kapií nebo petrželkou
4 porce
Ingredience:
vepřová kýta...200g, cibule...1ks
hořčice, sůl, pepř, olej, kečup, česnek
sýr na strouhání
Popis přípravy:
Kýtu nakrájíme na nudličky,orestujeme na oleji spolu s nakrájenou cibulkou, osolíme opepříme,přidáme rozmačkaný česnek,kečup a hořčici plnotučnou. Hotové namažeme na topinky a posypeme strouhaným sýrem a můžeme ozdobit kapií a petrželkou
4 porce
Ingredience:
10 dkg salámu (jakéhokoliv)
8 krajíců chleba na topinky
16 plátků sýra, 4 vejce
pepř ,sůl, olej
Popis přípravy:
Na misce rozšleháme vejce, přidáme sůl a pepř dle chuti. Krajíce chleba namočíme po obou stranách v rozšlehaném vejci. Mezitím si na pánvi rozpálíme olej a do rozpáleného oleje položíme krajíce chleba namočené ve vejci a osmažíme je po jedné straně do zlatova. Potom krajíce otočíme na druhou stranu a na osmaženou stranu položíme salám a na něj pokládáme plátky sýra. Zakryjeme pokličkou a necháme na mírném ohni zapéct. Po dosmažení konzumujeme.
8 porcí
Ingredience:
1ks hovězí konzerva
1 pikantní zelenina (moravanka)
10-12 stroužků česneku
kečup, cibule, sádlo, chleba na topinky, 20 dkg eidamu
Popis přípravy:
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na sádle ji opečeme do růžova. Přidáme hovězí konzervu, nakrájenou zeleninu (včetně nálevu), utřený česnek, kečup (10polévkových lžic). Dusíme za stálého míchání až se hmota spojí a je v ní minimum vody. Podáváme na topinkách a posypeme strouhaným eidamem.
1 porce
Ingredience:
chleba, olej, 2 vajíčka, okurka, cibule, česnek, sůl, kari
Popis přípravy:
z 2 vajíček připravíme na klasické pánvi 2 oka, které při dokončení mírně posolíme a posypeme kari kořením, z chleba připravíme 2 klasické topinky potřené česnekem a posypané trochou solí, na topinky položíme oka z vajíček posypeme nakrájenou cibulkou a okurkou
Ingredience:
1 čínské zelí, 1 kari dresink
1 kuře, chleba na topinky, česnek
Popis přípravy:
Kuře upečeme potom nakrájíme na kostičky. Dužinu zelí také nakrájíme na kostičky,dále
smícháme s dresinkem a necháme v chladu proležet. Upečeme topinky a hodně počesnekujeme,dále rozřežeme na kostičky a teplé smícháme se salátem.
Kukuřično-bramborové pagáče s pomazánkou
1 porce
Ingredience:
mouka kukuřičná 400 g, brambory 400 g, olej 100 ml
kaše kukuřičná 200 g, jogurt 150 g, droždí 50 g, sůl
sýr tvrdý 100 g, rajský protlak 50 g
bazalka 1, oregáno 1, česnek-2 stroužky
cibule 1 ks, olej 2 lžíce, sůl
Popis přípravy:
Do prolisovaných brambor zapracujeme oživlé droždí, mouku, olej, jogurt a sůl, necháme hodinu odpočívat, vyválíme na tloušťku palce a vypichujeme kolečka. Necháme ještě 10 minut kynout a upečeme do zlatova. Shora potřeme horkým olejem nebo rozpuštěným máslem.
Pomazánka:
Očištěný česnek a cibuli jemně nastrouháme a rozšleháme s olejem, rajským protlakem a kořením. Přidáme kukuřičnou kaši a další přísady, dochutíme solí a umícháme pomazánku, kterou mažeme na teplé nebo vychladlé pagáče. Pomazánku můžeme použít také na topinky, do arabského chleba, na chlebíčky apod.
Ingredience:
chléb, kuřecí prsíčka, steak koření
kečup jemný, česnek, tvrdý sýr
Popis přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na plátky, posypeme steakovým kořením a na pánvičce na oleji prudce orestujeme. Až je maso orestované zalijeme ho jemným kečupem a chvíli mícháme, pak si opečeme topinky a potřeme je česnekem.Vysypeme na ně orestované maso zasypeme tvrdým sýrem a chviličku ohřejeme v mikrovlnce,jen aby se sýr roztekl po topinkách pak podáváme.
4 porce
Ingredience:
4 vařené brambory, 1 cibule
1-2 stroužky česneku, 4-5 ks feferonky
1 lžíce kečupu, 1 lžíce worčestru
sůl, sladká paprika, olej
Popis přípravy:
Uvařené brambory rozmačkáme vidličkou. Cibuli najemno pokrájenou smícháme s utřeným česnekem, přidáme 1 vrch. lžičku slad.
papriky, 1 lžíci oleje, kečupu, worčestru, osolíme a přidáme brambory.
Masová pomazánka na topinky
Ingredience:
1 kg paprik, 1 kg rajčat
3 větší cibule, 3 feferonky
5 str.česneku, 1 vepřová konzerva
1 hovězí konzerva, olej , sůl
Popis přípravy:
Zeleninu pomeleme,nakrájenou cibuli na oleji osmahneme. Přidáme papriku a rajčata a na mírném ohni svaříme. Nakonec přidáme maso z konzerv a po promíchání -plníme do menších sklenic a zavaříme.
4 porce
Ingredience:
chléb, olej na smažení, česnek,
med, plátky šunky, sýr na strouhání, sůl
Popis přípravy:
Chléb nakrájíme a osmahneme po obou stranách. Poté osolíme a očesnekujeme, potřeme medem a položíme plátky šunky. Takto upravené topinky posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme. Vhodné nápoje: Čaj, Grog, Punč
Mroky
2 porce
Ingredience:
2 cibule, 6 sušených fíků, vepřová šunka cca 4 plátky
chilli, ředkvičky, chléb
Popis přípravy:
cibuli nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme ji na olivovém oleji. Přidáme šunku a cca 2 minuty restujeme. Potom přidáme nakrájené fíky, které jsme předtím nechali 10min. ponořené v mléce. Chuť zvýrazníme drceným chilli. Směs naneseme na předem
připravené topinky a ozdobíme ředkvičkami.
Obložené topinky (1)
1 porce
Ingredience:
chleba, tuk, sůl, pepř, česnek
měkký plátkový sýr, okurka, rajče
nějaký salám (vhodný je nějaký tvrdý)
Popis přípravy:
Chleba osmahneme dozlatova. Topinku potřeme česnekem, osolíme a položíme na ní sýr. Ten by se měl trochu roztát. Dále přidáme salám a na kolečka nakrájenou okurku a rajče. Pro dochucení můžeme přidat trochu pepře.
Obložené topinky (2)
2 porce
Ingredience:
4 plátky chleba, 3 rajčata
10dkg mozzarely, česnek, sůl
Popis přípravy:
Z plátků chleba uděláme klasické topinky poté na ně poklademe rajčata a mozzarelu a vložíme na 1minutu do mikrovlnky.
1 porce
Ingredience:
chléb, tuřanské (či jiné nakládané kyselé) zelí
uzenina (např. salám či špek), vejce, olej
česnek, kari koření, sůl, pepř
Popis přípravy:
Dejte na pánvi rozehřát olej. Krajíce chleba nakrájejte na půlky a osmažte jako topinky. Až dosmažíte poslední, máte pánev prakticky čistou a můžete pokračovat. Přidejte olej a dejte osmažit na drobné kousky (plátky, kostečky…) nakrájenou uzeninu. Pak přidejte kysané zelí a nechejte trochu osmažit. Přidejte kari (=t o nejdůležitější!!!), můžete i pepř a sůl. Topinky potřete stroužky česneku a posolte. Že je zelí hotové, poznáte podle chuti. (Až trochu zesklovatí a nebude syrové cca 10 min.) Dejte ho na připravené topinky a - máte opět čistou pánev. Pro změnu přidejte oleje a rozklepněte pár vajec. Udělejte je jako vaječnou omeletu, posolte, popepřete (=nemíchat!). Tu pak rozkrájejte na menší dílky a dejte na vrch topinek se zelím.
Ingredience:
3 lžíce oleje, 3 lžíce hořčice
1 lžíci kečupu, 1 lžíce octa
1 malý protlak, 1 kostku cukru
20 dkg měkkého salámu, 1 větší cibuli
2 stroužky česneku, 1 okurku
2 vejce pokrájet, 2-3 lžíce majolky, sůl, pepř.
Popis přípravy:
3 lžíce oleje, 3 lžíce hořčice, 1 lžíci kečupu, 1 lžíce octa, 1 malý protlak, 1 kostku cukru.
Vše za stálého míchání povařit. Necháme vychladit. Nakrájet: 20 dkg měkkého salámu, 1 větší cibuli, 2 stroužky česneku, 1 okurku nastrouhat, 2 vejce pokrájet, 2-3 lžíce majolky. Okořenit - sůl, pepř.
Zamíchat vše dohromady a namazat na topinky.
4 porce
Ingredience:
1 kg rajčat, 5 dkg cibule, 3 ks jablek ( vetší)
1 lžička pepře, 1 lžička kari, 6 stroužky česneku
1 šálek cukru, 1 šálek octa
3/4 lžíce papriky pálivé, 2 lžíce soli
10 dkg rozinek (nemusí být)
Popis přípravy:
Uvedené přísady pokrájíme, svaříme na kaši. Horké dáváme do skleniček, které uzavřeme víčkem. Uskladníme v ledničce.
Pivní blues, aneb hoří, má panenko
4 porce
Ingredience:
100 g pivní sýr olomoucké tyčinky
100 g Niva, 100 g zralý hermelín
100 g eidam nebo uzený blok
50 g romadůr, 50 g másla
sladká i pálivá paprika
drcený kmín
sklenka světlého piva
3 lžíce sádla, 1 vejce natvrdo
petrželka, asi 8 krajíčků chleba
Popis přípravy:
Eidam, nebo uzený blok nastrouháme, ostatní sýry nakrájíme na plátky. Nastrouhaný sýr vymícháme v míse s máslem, potom postupně přidáváme ostatní druhy sýrů, přiléváme pivo. Vše vymícháme v hladkou pastu. Nakonec zamícháme koření. Z krajíčků chleba připravíme na sádle topinky, které mažeme připravenou pomazánkou a zdobíme plátky vařeného vejce, petrželkou a bohatě zapíjíme pivíčkem.
Ingredience:
játrová paštika, 1 malá cibule
kečup, chilli (tekuté), pepř
Popis přípravy:
Paštiku rozmačkáme, dle chuti přidáme kečup, chilli, pepř, jemně pokrájenou cibuli a vše smícháme. Můžeme udělat ostřejší. Mažeme na topinky, výborné k vínu.
4 porce
Ingredience:
200g měkkého salámu, 1 cibule
2 kyselé okurky, 2 feferonky
1kostka Masoxu, 1lžíce plnotučné hořčice, 1kostka cukru
Popis přípravy:
Vše umeleme na masovém strojku, mažeme na topinky,chlebíčkovou veku.
Pomazánka ze zbytků masa
Ingredience:
zbytky pečeného vepřového masa
vajíčka asi 3ks, kyselé okurky 5ks
jedna velká cibule, hořčice, sůl, pepř
výpek nebo sos
Popis přípravy:
vše najemno rozemeleme a dochutíme ingrediencemi.mažeme na topinky a zapíjíme dobrým točeným pivem.
2 porce
Ingredience:
jelítko nebo jitrnice, olej, cibule
česnek, krajíčky chleba, křen
Popis přípravy:
Z jelítka nebo jitrničky stáhneme střívka. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku a přidáme buď jitrnici, nebo jelítko. Prohřejeme a dobře promícháme s cibulkou. Vedle si připravíme obvyklým způsobem topinky, potřeme česnekem a masovou směsí. Posypeme čerstvě nastrouhaným křenem. Podáváme jako rychlou teplou zimní večeři.
Ingredience:
1.5 kg cuketa nebo dýně nebo patizón
6 středních cibulí, 1 lžička zázvoru
1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky
1 velká palička česneku, 10 lžic sojové omáčky
2 malé rajské protlaky, 4 lžíce sádla
Popis přípravy:
Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme strouhanou cuketu, koření a dusíme 25 minut. Nakonec přidáme protlak trochu soli a krátce povaříme, plníme do sklenic za horka a necháme vychladnout.
Směs na topinky podle Jana
Ingredience:
2 kg rajčat, 1 kg paprik - čistá váha
4 větší cibule, 1 velkou palici česneku
10 feferonek, 1/4 lžičky pepře
3dcl oleje, 2 dcl octa, 2 pol. lžíce soli
12 dkg cukru krystal
Popis přípravy:
Rozemlít na masovém strojku,přidat ostatní přísady a v troubě vařit.Plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut.
4 porce
Ingredience:
3 lžíce oleje, 1 až 2 cibule, 3 rajčata
3 zelené papriky, 1 až 2 lžíce hořčice
chleba na topinky
Popis přípravy:
Na oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na přiměřené kousky rozkrájené papriky, krátce orestujeme. Na závěr přidáme nakrájené rajčata (pokud jsme líní neloupeme) a krátce podusíme. Přidáme hořčici podle chuti a dokončíme. Tuto směs dáváme na klasicky připravené topinky.
3 porce
Ingredience:
brambory 3 ks, paprika mletá sladká, paprika mletá pálivá, olej 1 dcl,
kečup 5 lžíce, cibule 1 ks, česnek, sůl, sýr tvrdý 15 dkg
Popis přípravy:
Brambory uvaříme ve šlupce, oloupeme a jemně nastrouháme.Přidáme jemně nasekanou cibuli a ostatní přísady s citem důkladně promícháme.Mažeme na topinky a sypeme strouhaným sýrem.
Tatarský biftek z hovězího
4 porce
Ingredience:
hovězí zadní 25 dkg, cibule
kečup(ostrý), worchestr, hořčice
vajíčko(žloutek), pepř,sůl
- na topinky:- olej nebo sádlo, česnek
Popis přípravy:
Maso odblaníme a umeleme najemno. Nakrájíme najemno cibuli(větší),dáme do mísy s masem,přidáme žloutek, hořčici,sůl a pepř,přikápneme trochu worchestru. Směs dobře promícháme a podle chuti přisolíme nebo okořeníme pepřem.
Topinky:
- Nakrájený chleba dáváme do rozpáleného tuku a osmahneme do zlatova. Topinka by neměla být na krajích spálená ale zlatá.
Takovou topinku osolíme, potřeme česnekem. Nato namažeme tatarák podle chuti.
1 porce
Ingredience:
2 plátky chleba, 3 vejce, 1 párek
hořčice, kečup, 1 stroužek česneku
plátkový sýr, živočišný tuk (vepřové škvařené sádlo)
Popis přípravy:
Nejdříve rozpustíme lžíci sádla na pánvi,necháme rozehřát pánev na pořádnou teplotu. Pak osmažíme chleba.Mezi tím než se chleba osmaží tak si v hrnečku rozmícháme vajíčka s troškou soli.Když se chleba dosmaží do požadované barvy vyjmeme ho a položíme na talíř.Pořádně ho načesnekujeme namažeme hořčicí a kečupem. Potom si usmažíme z rozmíchaných vajec placku. Mezi tím si nastrouháme párek na hrubým struhadle a nasypeme na topinky. Po dosmažení vaječné placky ji rozřízneme na půl a na každý chleba dáme jednu polovinu. Nakonec dáme navrch na placky sýr.
Topinka Kalimero
5 porcí
Ingredience:
kuřecí prsíčka (200 g), kuřecí šunka (200 g)
vejce (4 ks), cibule (1 velká)
netučný sýr na strouhání-např. eidam (cca 100 g)
sádlo, máslo, chléb na topinky (4-6 ks), sůl, pepř
Popis přípravy:
Na sádle osmažíme do sklovata na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme na nudličky nakrájenou kuřecí šunku, směs prohřejeme a odstavíme. Nastrouháme sýr. Do šálku vyklepneme vejce, lehce osolíme a rozmícháme. Na sádle opečeme plátky chleba, které po odkápání tuku (osušení v papírové utěrce či ubrousku)lehce pomažeme máslem.
(Česnek, který jinak nikdy neškodí, zde není na místě.)
Znovu prohřejeme masovou směs, přidáme rozmíchaná vejce a za stálého míchání necháme srazit.
Hotovou směs klademe na připravené horké topinky, sypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Varianta:
Možno použít libovolné minutkové maso a libovolnou kvalitní uzeninu.
4 porce
Ingredience:
8 krajíců chleba, 15dkg salámu Vysočina
10dkg tvrdého sýru, 2 větší rajčata
2 papriky, sůl, česnek
pepř(čtyři barvy v mlýnku,ten je super!), olej
Popis přípravy:
Na oleji osmažíme dozlatova topinky,potřeme je česnekem z obou stran,pak na topinky dáme kolečka salámu,plátky tvrdého sýru, na kolečka nakrájené rajče a papriku,pokud paprika nepálí a chceme mít topinku pikantní,tak použijeme mlýnek s pepřem,osolíme a
jíme.Zapíjíme vychlazeným pivem,děti čajem !
Topinka s masem a se zeleninou
2 porce
Ingredience:
2 Ks kuřecích řízků, 1 sklenice leča
cibule, chléb, pepř
Popis přípravy:
Maso naklepeme,osolíme a opepříme.Krátce osmahneme z obou stran.Lečo krátce podusíme.Z chleba uděláme topinky. Na topinky položíme osmažené kuřecí řízky a na ně dáme lečo a posypeme nakrájenou cibulkou.
1 porce
Ingredience:
krajíc chleba, sojová omáčka
česnek, olej
Popis přípravy:
Krajíc chleba opečeme na pánvičce a poté potřeme česnekem a pokapeme sojovou omáčkou.Je to vynikající chuť!!!
3 porce
Ingredience:
4 krajíce chleba, 2 vejce
malá játrová paštika, pepř, sůl, olej
Popis přípravy:
Z krajíců okrojíme kůrku (necháme vcelku). Kůrku vložíme do horkého tuku a do otvoru nalijeme půl rozšlehaného, osoleného vejce. Po částečném ztuhnutí vaječné hmoty přimáčkneme do otvoru střídku, namazanou paštikou a opečeme s obou stran. Můžeme obložit podle potřeby.
4 porce
Ingredience:
1/2 chleba, hořčice, cibule, 4 vejce, slanina,
4 plátky sýra, olej, sůl, paprika sladká, černé koření
Popis přípravy:
připravíme topinky, osmažíme cibuli, hořčici naneseme na topinky, nato dáme cibuli, volské oko, osmaženou slaninu, plátek sýra, ochutíme.
Topinky obložené vejci a uzeným masem
1 porce
Ingredience:
12 topinek z bílého nebo tmavého chleba
smažených v tuku, 4 vajíčka
15 dkg vařeného uzeného masa
2 dkg kapar, trochu pažitky, sůl,pepř
4 dkg másla, 6 dkg osmažené strouhané housky
Popis přípravy:
Vejce dobře rozkvedláme, pak k nim přidáme na drobné kostičky nakrájené maso, rozsekané kapary a pažitku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na větší pánvi nebo v kastrole rozpálíme máslo, nalijeme do něj vaječnou směs a za stálého míchání vařečkou ji necháme na mírném ohni tak dlouho, až kašovitě zhoustne. Hotovou vaječnou směs pak silně potřeme připravené horké topinky.
Povrch topinek posypeme osmaženou strouhanou houskou a ihned podáváme.
( Místo uzeného masa můžeme do směsi nakrájet také uzenáče nebo na másle podušené houby ).
4 porce
Ingredience:
slanina 50 g, česnek, sůl, vejce 4
máslo 30 g, tuk, 1 cibule, chléb
houby 500 g, pepř, zrnko jalovce 2-3, pažitka
Popis přípravy:
Houby očistíme, nakrájíme a vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme asi 5 až 10 minut a poté scedíme. Slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme na másle. Na směsi tuku osmahneme cibuli a vmícháme houby.Pak přidáme rozdrcená zrnka jalovce a podusíme. Do takto připravené směsi přidáme rozmíchaná vejce, necháme je srazit a promícháme s nakrájenou pažitkou. Chléb opečeme na rozehřátém tuku. Topinky potřeme česnekem a podle chuti osolíme. Připravenou smaženici namažeme na topinky a můžeme podávat.
3 porce
Ingredience:
15 topinek, 2 str.česneku
2 vejce, 10 dkg Nivy
1 konzerva "Ďábelské tousty"
zelenina na oblohu
Popis přípravy:
Konzervu (Ďáb. tousty) ohřát na pánvi, přidat na kousky nakrájenou Nivu, až se rozpustí, přidat 2 syrová vejce a nechat zhoustnout (míchat). Teplou pomazánku natřít na očesnekované topinky a ozdobit pórkem, paprikou, rajčaty. Dobrou chuť.
Topinky s tvarůžky
2 porce
Ingredience:
chléb 4plátky, olej 2dcl
česnek, tvarůžky 200g
anglická slanina 100g
cibule, chilli koření
Popis přípravy:
Chléb opečeme na oleji,dle chuti potřeme česnekem,pokladem plátky anglické slaniny. Na 1ks topinky překrojíme 2 kolečka tvarůžků a rozložíme na topinku.Prohřejeme v mikrovlnné troubě 15sekund na plný výkon.Topinku přizdobíme jemnými půlkolečky cibule a přidáme špetku čili koření.
6 porcí
Ingredience:
chleba, česnek, olej, vajíčka
cibule, kečup, sůl, sýr, pepř
Popis přípravy:
Z chleba se udělají na pánvičce, nebo v topinkovači topinky, které se poté potřou česnekem. V misce si zamícháme, cibuli, kečup, nastrouhaný sýr. Touto směsí potřeme topinky. Na pánvičce uděláme volské oko, které poté dáme na topinku. Toto volské oko
trochu osolíme, nebo popepříme. Dobrou chuť.
1 porce
Ingredience:
Chleba, sádlo
Sýr, sůl, česnek
Popis přípravy:
2 krajíčky chleba promažeme sýrem, slepíme a opečeme po obou stranách jako topinku. Počesnekovat, posolit.
5 porcí
Ingredience:
sýr ementál 250 g
šunka 200 g, chléb 10
pivo 250 ml, máslo 60 g
pepř mletý, sůl
Popis přípravy:
Pivo svaříme přidáme ementál nalámaný na menší kousky,vetší část másla pepř a mícháme,až se sýr roztopí a vytvoří hustý krém. Krajíčky chleba namažeme máslem a namazanou stranou uložíme na plech. Na krajíčky dáme plátky šunky nebo salámu, které předem trochu opečeme, a pak na šunku klademe hustou omáčku a zapékáme v troubě. Chlebíčky podáváme horké a k tomu černou kávu nebo mléko.
1 porce
Ingredience:
starší chléb, Eidam cihla
1 vejce, kmín, olej
Popis přípravy:
Tvrdý sýr nastrouhám na jemné nudličky. Smíchám se syrovým vajíčkem a troškou kmínu. Musí z toho být hustší kaše. Těsto nesmí být tekuté. Poměr hodně záleží na mazlavosti sýra, proto ho neuvádím. Těsto namažeme na půlkrajíčky chleba a smažíme.
Vkládáme do rozpáleného oleje- ideální je asi 3 cm vrstva- namazanou stranou dolů. Po chvíli opatrně pomocí 2 lopatek obrátíme a smažíme z druhé strany. Je to vynikající, ale velice syté jídlo. Není třeba toho dělat moc. Vhodné je doplnit chléb spoustou syrové zeleniny.
2 porce
Ingredience:
4 krajíce staršího (tvrdšího) chleba
2 - 3 vejce (podle velikost krajíců)
0,5 dl oleje
Přílohy dle chuti - sůl, pepř, česnek, rajská jablka nebo jiné přílohy (hořčice, okurek aj.)
Popis přípravy:
V talíři rozmícháme vejce, olej rozehřejeme na pánvi (asi na 180 °C), chléb obalíme ve vejci a osmažíme do růžova na rozehřáté pánvi.
Rozetřeme stroužek česneku se špetkou soli a topinku mírně potřeme. Rajská jablíčka nakrájíme na kolečka a položíme na krajíc nebo volně na talířku jako příloha
Ingredience:
125g pravé olomoucké tvarůžky
75g másla, 60g majonézy
1,5dl mléka, česnek podle chuti
Popis přípravy:
Tvarůžky jemně umeleme, rozmícháme v mléce a necháme ustát tak dlouho,dokud mléko nevsákne.Do rozšlehaného másla přidáme rozetřený česnek,majonézu a tvarůžky v mléce.Vyšleháme pěnu. Dobré na topinky a jiné chuťovky.
4 porce
Ingredience:
4 krajíce chleba, 2 vejce
sůl, pepř, 1 cibule, tuk na smažení
Popis přípravy:
Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme. V rozšlehaných vejcích z obou stran namočíme krajíce chleba a zprudka po obou stranách opečeme. Podáváme posypané na kroužky nakrájenou cibulí.
Vaječné topinky pikant
Ingredience:
chléb na topinky (asi 2dny starý)
3 vejce
sůl(popř.vegeta),
koření na maso (Gyros, grilovací apod.)
dle chuti, česnek (nejlépe granulovaný),
pepř, kečup, 1 střední cibuli,
tuk na opečení
Popis přípravy:
vejce rozšleháme, osolíme a okořeníme (včetně česneku). Plátky chleba namáčíme ve vajíčkách a mírně opečeme. Ještě teplé je namažeme kečupem a posypeme nadrobno nakrájenou cibulí. Pro zvýšení pikantnosti lehce popepříme a ihned podáváme
Vaječné topinky se sýrem a kořením tzatziky
4 porce
Ingredience:
chléb, sýr plátkový, vejce
olej, koření tzatziky
Popis přípravy:
opečeme chléb namočeny v rozšlehaném vajíčku a v předehřátém oleji a ještě za tepla po vyjmutí z oleje dáme na vrch plátkový sýr roztavit a posypeme kořením tzatziky.
Ingredience:
olomoucké syrečky
cibule, pálivá paprika
půl lžičky drceného kmínu, sůl
0,5 l světlého piva
3 lžíce plnotučné hořčice
lžička sardelové pasty
Popis přípravy:
K nakrájené cibuli přidáme syrečky a do jemna rozetřeme. Přidáme další ingredience a řádně promícháme. Nakonec přilijeme pivo a promícháme. Necháme odležet přes noc. Mažeme na chléb nebo topinky a ozdobíme kousky zeleniny.
Zeleninová pomazánka na topinky
8 porcí
Ingredience:
2 mrkev, 0,5celer, 1 petržel
2 česnek, podravka
1 jogurt, tatarka
Popis přípravy:
mrkev, celer, petržel nastrouhat, česnek rozmačkat přidat jogurt a tatarku a vše zamíchat
pomazánka "Dlabanec"
Ingredience:
2 lžíce octa, 2 lžíce rajského protlaku /kečupu/
2 lžíce oleje, 2 lžíce w orchestrové omáčky
2 kostky cukru, 2 lžíce plnotučné hořčice
1 kg telecích párků /kabanosu - raději uvařit/
1 velká cibule
2 okurky nebo sterilizovaná paprika
1-2 feferonky, 2-4 stroužky česneku
To vše se umele na masovém strojku
Popis přípravy:
2 lžíce octa, 2 lžíce rajského protlaku /kečupu/
2 lžíce oleje, 2 lžíce w orchestrové omáčky
2 kostky cukru, 2 lžíce plnotučné hořčice
To vše se povaří, až se spojí, nechá se vychladit
Pak se vezme
1 kg telecích párků /kabanosu - raději uvařit/
1 velká cibule
2 okurky nebo sterilizovaná paprika
1-2 feferonky, 2-4 stroužky česneku
To vše se umele na masovém strojku
Do umleté hmoty se přidá svařená a vychlazená omáčka a 30 dkg majonézy, promíchá a nechá odležet. Pomazánka je vhodná na chlebíčky, topinky zhruba na 50 chlebíčků.
Poznámka:
… a vše co zkonzumujeme průběžně zaléváme z oroseného půlitru – PIVEM !!!
Komentáře
Přehled komentářů
Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone! snö of sweden rea cinjo.diatradpr.com/trends/snoe-of-sweden-rea.php
löwengrip care color
(löwengrip care color, 17. 4. 2021 12:58)
Hi Dear, are you actually visiting this website on a regular basis, if so afterward you will without doubt take pleasant experience. löwengrip care color tiapas.diatradpr.com/skin-care/loewengrip-care-color.php
problem sköldkörteln symptom
(problem sköldkörteln symptom, 17. 4. 2021 8:28)
Hey there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on. Any suggestions? problem sköldkörteln symptom mabar.nnutunman.com/map26.php
köpa skruv och mutter
(köpa skruv och mutter, 16. 4. 2021 23:06)
I need to to thank you for this excellent read!! I absolutely loved every bit of it. I have you saved as a favorite to check out new things you post… köpa skruv och mutter patta.gruborwom.com/delicious-dishes/koepa-skruv-och-mutter.php
magnus böcker förmögenhet
(magnus böcker förmögenhet, 16. 4. 2021 5:00)
Hi, i think that i saw you visited my web site so i came to “return the favor”.I'm attempting to find things to improve my website!I suppose its ok to use a few of your ideas!! magnus böcker förmögenhet venno.diatradpr.com/travels/magnus-boecker-foermoegenhet.php
glitter clas ohlson
(glitter clas ohlson, 15. 4. 2021 16:33)
Hello There. I found your blog the usage of msn. That is an extremely well written article. I will make sure to bookmark it and return to read extra of your helpful info. Thank you for the post. I will certainly return. glitter clas ohlson tabta.gruborwom.com/music/glitter-clas-ohlson.php
kissa på sig vuxen
(kissa på sig vuxen, 15. 4. 2021 13:48)
I want to to thank you for this good read!! I absolutely loved every bit of it. I have got you saved as a favorite to check out new things you post… kissa på sig vuxen platmi.nnutunman.com/map15.php
Ai.Marketing Register ? MarketBot Cashback Artificial.
(RalphPah, 15. 4. 2021 12:14)
Ai.Marketing Register ? MarketBot Cashback Artificial.
https://aimarketing-reg.com/
We offer the best cashback the is on the market. The cashback rate difference between us. MarketBot. Earn up to 35% cashback! . Without complications. Over 20,000 online stores. Cashback Directory. About Us. MarketBot Protect. Read The FAQ. Join The Team. Only need to fund the advertising budget, earn a regular income for you. Make up to 35% Affiliate program Promote goods to friends and get 5% on their purchases. To 35% cashback. Ai Marketing. AI Technology. MarketBot.
CS GO Hacks
(Romalole, 15. 4. 2021 12:11)
howdy
Counter Strike 1.6 - Why nobody never gets bored
Counter Strike Source is the most noted and most played multiplayer game till now. The game is being played in every part of this world in, every gaming zone, in every PCs and Laptops and even on Nearly every Xbox.
Counter Strike Global Offensive:
CS Condition Zero is actually a modification of Half-life game which had already been created in the late 1990's. This online shooter epic is a tactical and reaction based title which tests the mind and responsive mastery of the gamer. https://freesteam.net - Valve Inc took command of making this game in the 2000s, changed it by adding some new edited and epic features to it.
CS Condition Zero has been a source of addiction for the gamers since its beginning. The question is why? Well, it is actually that style of game which never actually gets out of the grace even if one plays it for decades.
Why CS GO is fun:
One can simply never get used to https://retroroms.org - the game since it allows the players to customise it according to their experience and preferences. One of the main problems of this freedom is called "cheating". https://leaguecheats.com - CSGO Hacks are the most annoying factor of multiplayer gaming and all of the players have actually become the hackers by the time they are good at CS. Some may want to play CS on the base skill and the maps with which they are familiar with but the fact is that most of the advanced gamers just want some different things to increase their interest in that game. LeagueCheats hacks works on WarGods, WarGodz, sXe injected, https://leaguecheats.com/wiki/esportal-cheats-hacks/ - Esportal, GamersClub, EAC, Challengeme.gg, 99damage, FaceIT, SoStronk, PVPRO, GOLeague, ChallengerMode, FastCup CSGO, Akros, Vale Anti Cheat, VACNET, Gfinity, CEVO, ESL, FaceIT Server Side, SMAC, Kigens Anti Cheat, PopFlash, Kickback, and ZenGaming. https://leaguecheats.com/wiki/ - Buy CSGO Hacks
So, modders can edit various maps for their own gameplay or for their leased servers. Isn't it beautiful that you play every match on various maps and then players try to get command over that particular map by practising over and over via spectacular matches. This in my perspective is the single best reason why no one ever leavers even after lots of maps.
The maps can be customised through different programs and software, which are absolutely free to use and one can be proficient in it by watching Video tutorials. Most people believe that Counter Strike 1.6 came with a lot of maps but the point is that it came only with some beginner maps but over time the mappers created some varied distinct maps on the Valve editor platform which the users have been installing them via multiple websites.
Another element which is keeping CS GO fresh and exciting is the option to make your own listen server. One can make a separate root for their own teammates so that they can have some epic battles with each other or they can invite other clans for a match.
Also, there are also many cool images available which the users can customise and can spray them on the walls or anything else. The spray logos actually show the hold of the particular players or clans.
In other words customising CS Global Offensive was never so easy before. Now one can never get used to this exciting FPS game.
Also, within all the titles that have various modes are installed several features that are providing the gamers with noteworthy moments spent in front of the personal computer. Whether you are a child or already a grown up it is impossible not to have played at least for once Global Offensive .
https://nulled.link/categories/cms-leaks.15/ - Nulled Scripts
https://nulled.link/forums/applications.8/ - Cracked Apps
https://freesteam.net - free Steam Games
veet beauty styler omdöme
(veet beauty styler omdöme, 14. 4. 2021 22:53)
Piece of writing writing is also a fun, if you be familiar with then you can write otherwise it is complicated to write. veet beauty styler omdöme maipin.gruborwom.com/skin-care/veet-beauty-styler-omdoeme.php
crc pro paint
(crc pro paint, 14. 4. 2021 11:53)
I think what you published made a lot of sense. But, what about this? suppose you typed a catchier title? I mean, I don't wish to tell you how to run your website, however suppose you added something that grabbed folk's attention? I mean is a little plain. You should look at Yahoo's home page and note how they create news headlines to grab viewers to open the links. You might add a video or a related picture or two to get readers interested about what you've written. Just my opinion, it would bring your website a little bit more interesting. crc pro paint tiomai.gruborwom.com/skin-care/crc-pro-paint.php
frisörer i arvika
(frisörer i arvika, 13. 4. 2021 10:45)
I have been browsing on-line greater than 3 hours lately, but I never found any attention-grabbing article like yours. It is pretty price enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you did, the internet can be a lot more useful than ever before. frisörer i arvika coato.diatradpr.com/beautiful-things/frisoerer-i-arvika.php
bli pigg fort
(bli pigg fort, 12. 4. 2021 20:40)
Woah! I'm really digging the template/theme of this site. It's simple, yet effective. A lot of times it's difficult to get that "perfect balance" between user friendliness and appearance. I must say you have done a superb job with this. In addition, the blog loads super fast for me on Opera. Excellent Blog! bli pigg fort deso.gruborwom.com/useful-tips/bli-pigg-fort.php
testa wifi hastighet
(testa wifi hastighet, 12. 4. 2021 6:18)
I absolutely love your blog.. Great colors & theme. Did you build this web site yourself? Please reply back as I'm hoping to create my own site and would love to know where you got this from or just what the theme is called. Thank you! testa wifi hastighet pretta.gruborwom.com/sport/testa-wifi-hastighet.php
när man har lichen sclerosus
(när man har lichen sclerosus, 11. 4. 2021 14:19)
There's certainly a great deal to find out about this topic. I love all the points you have made. när man har lichen sclerosus ilob.diatradpr.com/travels/naer-man-har-lichen-sclerosus.php
mollusker hos vuxna
(mollusker hos vuxna, 10. 4. 2021 23:31)
Hey! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to look it over. I'm definitely enjoying the information. I'm bookmarking and will be tweeting this to my followers! Fantastic blog and superb design and style. mollusker hos vuxna groun.diatradpr.com/travels/mollusker-hos-vuxna.php
sisleya eye and lip contour cream
(sisleya eye and lip contour cream, 10. 4. 2021 9:07)
Having read this I believed it was very enlightening. I appreciate you spending some time and energy to put this short article together. I once again find myself spending way too much time both reading and commenting. But so what, it was still worthwhile! sisleya eye and lip contour cream chiet.gruborwom.com/music/sisleya-eye-and-lip-contour-cream.php
ilse jacobsen malmö öppettider
(ilse jacobsen malmö öppettider, 9. 4. 2021 12:32)
Hi there colleagues, its fantastic post on the topic of educationand completely defined, keep it up all the time. ilse jacobsen malmö öppettider afyp.gruborwom.com/trends/ilse-jacobsen-malmoe-oeppettider.php
Распродажа от компании Росмера
(Stephendib, 8. 4. 2021 19:49)Предложение от Росмера. Распродажа. Концевые меры длины №1 кл.2 КИ за 12000.00руб. подробности по ссылке: https://rosmera.ru/product/kontsevye-mery-dliny-1-kl2-ki
james bond parfym
(james bond parfym, 8. 4. 2021 19:17)
magnificent issues altogether, you simply won a new reader. What would you suggest about your post that you simply made some days ago? Any positive? james bond parfym keiglo.diatradpr.com/relaxation/james-bond-parfym.php
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88
snö of sweden rea
(snö of sweden rea, 18. 4. 2021 5:50)